Naši rezulati

“Upotrebljavaj ulje izvana, a med iznutra”

Demokrit (460. do 371. g.p.n.e.).

Pod medom se u tradiciji mnogih naroda, pa i kod nas podrazumevaju i ostali proizvodi medonosne pčelie, čija je efikasnost kao lekovitih sredstava poznata vekovima i milenijumima.

Preko 50 svetskih kongresa plelarstva (Apimondija) i apiterapije (Apimedika), nakon Drugog svetskog rata dovoljno ukazuju na činjenicu da medonosna pčela i njeni dragoceni darovi čoveku nisu više nepoznanica.

Autor kolekcije ovih proizvoda i preparata, nakon tri decenije bavljenja teorijom i praksom (mr sc. Žarko Stepanović), te licencirani apiterapeut, pčelar i saradnica Mira Kosinožić, svoje praktične rezultate potvrđuju sledećim činjenicama:

  • Isceljenje svih svojih bolesti, stabilan imuni sistem, vitalnost i dugovečnost (mr sc. Ž.S) postigli su redovnim korišćenjem medonosne pčele, njenih proizvoda i reparata na bazi njih;
  • Svedočenje mnogih korisnika proizvoda i preparata sa vlastitih pčelinjaka (na mediteranskim i kontinentalnim prostorima);
  • Preporuke vernih, poznatih i nepoznatih ljubitelja meda i preparata;
  • Preporuke lekara, farmaceuta, sportista, učenika, studenata, poslovnih ljudi svih profesija, različitih uzrasta od dece do starijih osoba, čak i preko jedan vek;
  • Te rezultate koje su analizom u toku 2002-2003. godine kod 50 od 500 pacijenata potvrdile dve novinarke iz Beograda, koje se bave medicinskim istraživanjem, mr sc. Žarko Stepanović javno je saopštio na Prvom Simpozijumu iz oblasti alternativne medicine na međunarodnim učešćem, održanom u “MEDIFARM”-u u Beogradu, od 12. do 14. decembra 2003. god. Iz tog Saopštenja navodimo samo jedan citat autora mr sc. Žarka Stepanovića: “Navešću samo da je poslednjih pet-šest godina mojim preparatima postignuto isceljenje nekoliko stotina korisnika samo od hroničnih oboljenja disajnih puteva – hronični bronhitis, bronhijalna astma, alergije.”
  • Ostali rezultati objavljeni su u velikom broju (na stotine članaka, reportaža), na predavanjima Društvima (udruženjima) pčelara, Domovima zdravlja u zemlji i inostranstvu, radio i TV emisijama različitih stanica u Beogradu i unutrašnjosti, na mnogim Web-stranicama.
  • Vrhunac svih rezultata sa preko hiljadu receptura iz sveta i svojih originalnih, mr sc. Žarko Stepanović, prvi sertifikovani apiterapeut-pčelar u Regionu, a verovatno i u svetu, objavljen je u tri knjige, od kojih je jedna naučna studija.
Apiterapija
Autor fotografije profesor dr. Mića Mladenović