Drugo izdanje

Darovi medonosne pčele

Apiterapijski pristup – Pristup isceljenju

Ova knjiga je značajno proširena i kvalitetnija od prve. Poseban kvalitet je što je autor nesebično, kao koautore, angažovao ugledne lekare, ljude od struke i nauke da o pojedinim oblastima kompetentno napišu teme iz njihove profesionalne i naučne oblasti rada i interesovanja, što dokazuje koliko je njemu prioritetna naučna istina, a ne njegova lična afirmacija.

2.500,00 RSD

Knjigu mozete poručiti preko

Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-7593-026-6
Autor: Domaći
Oblast: Pčelarstvo
Jezik: Srpski

Izdavač: Graficom-uno
Povez: mek
Format: 24 x 17 cm
Broj strana: 566
Ilustrovano: u boji
Jezik: Srpski
Pismo: Latinično

recenzije

Izvod iz recenzija 

Ova nova knjiga „Darovi medonosne pčele – Apiterapijski pristup (Pristup isceljenju)“ je značajno proširena i kvalitetnija od prve. Poseban kvalitet je što je Žarko nesebično, kao koautore, angažovao ugledne lekare, ljude od struke i nauke da o pojedinim oblastima kompetentno napišu teme iz njihove profesionalne i naučne oblasti rada i interesovanja, što dokazuje koliko je njemu prioritetna naučna istina, a ne njegova lična afirmacija. Iskreno mi je drago, a i počastvovan sam, što mi je ponuđeno da učestvujem u recenziji knjige mr Žarka Stepanovića.

Kod nas je malo vrednih knjiga, časopisa i popularnih članaka iz oblasti apiterapije, zato ova knjiga dolazi u pravo vreme da pomogne da se apiterapija afirmiše na pravi način. Knjiga zaslužuje da se nađe u svakoj kući kao priručnik kako se primenjuju pčelinji proizvodi, taj božanstveni dar prirode. Znalački je urađena na korist i radost korisnicima pčelinjih proizvoda, pčelarima i pčelarskim udruženjima, na korist svima koji vole prirodu, koji vole mala vredna stvorenja – pčele i njihove proizvode.

Zato ovu knjigu autora mr Žarka Stepanovića i koautora, uglednih medicinskih stručnjaka, iskreno i od srca preporučujem čitaocima, da po uputstvima iz nje pripremaju i koriste med, polen, matični mleč i propolis, prvenstveno u cilju zaštite od bolesti, a ako zatreba i za lečenje. Ona treba da se nađe u svakoj kući kao priručnik kako se čuva zdravlje uz pravilno korišćenje prirode.

Posebno je preporučujem pčelarima da se edukuju i dobro upoznaju pčelinje proizvode, kako bi bili propagatori, što im pripada, meda i drugih proizvoda pčela kao i pčelarstva uopšte.

Ovom knjigom pčelari će proširiti svoje znanje o pčeli iz teksta stručnjaka i naučnika iz oblasti pčelarstva, dr Terzina, koji nam daje nova saznanja o pčeli i pčelarstvu. Iz teksta doktorke Plavšić, saznaće kako se zašititi od pčelinjeg uboda, osnovne pojmove o alergiji i kako se ponašati ako se jave znaci alergije na ubod pčele, kao i o lekovitosti pčelinjeg otrova.

Iz ove knjige izbija želja autora da svoje znanje i iskustvo i rezultate mnogih naučnih istraživača i narodne tradicije ponudi čitaocima koji znaju šta znači zdravlje i koji imaju sposobnost da oslušnu sebe i prirodu i da se održe zdravim i srećnim.

prim. dr med. Vidoje Kulić spec. pulmolog, pčelar i pisac

recenzije