Prvo izdanje

Darovi medonosne pčele

Apiterapijski pristup

Knjiga ima izuzetnu praktičnu vrednost za svakoga ko želi da se bavi apiterapijom ili da primenjuje apiterapiju u cilju ličnog ozdravljenja. Knjiga predstavlja dragocenu kolekciju receptura i saveta za primenu pčelinjih proizvoda u lečenju najrazličitijih bolesti, kao i u prevenciji bolesti.

2.500,00 RSD

Knjigu mozete poručiti preko

Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-7593-026-6
Autor: Domaći
Oblast: Pčelarstvo
Jezik: Srpski

Izdavač: Graficom-uno
Povez: mek
Format: 24 x 17 cm
Broj strana: 565
Ilustrovano: u boji
Jezik: Srpski
Pismo: Latinično

recenzije

Izvod iz recenzija 

Na osnovu svega navedenog zaključujem da studija „Darovi me- donosne pčele – Apiterapijski pristup (Pristup isceljenju)“ autora mr Žarka Stepanovića, pukovnika u penziji, predstavlja originalno naučno delo. Delo je izuzetno vredno, ne samo po bogatstvu činjenica i ilustracija primera već i po originalnosti jezika i stila što ga izdiže iznad prosečnosti u sam vrh naučnog stvaralaštva u oblasti pčelarstva i apiterapije u Srbiji.

Zato je sa zadovoljstvom preporučujem za publikovanje.

Rektor nezavisnog Univerziteta Banjaluka 
dr Momčilo Sakan, redovni profesor 

Izvod iz recenzija

Smatram da Vaša knjiga „Darovi medonosne pčele Apiterapijski pristup“ ima izuzetnu praktičriu vrednost za svakoga ko želi da se bavi apiterapijom ili da primenjuje apiterapiju u cilju ličnog ozdravljenja. Knjiga predstavlja dragocenu kolekciju receptura i saveta za primenu pčelinjih proizvoda u lečenju najrazličitijih bolesti, kao i u prevenciji bolesti. Tekst nije samo apiterapijska farmakopeja, što bi već samo po sebi bio veliki  doprinos društvu i medicini, nego je mnogo više od toga, pošto je protkan Vašim ličnim dugogodišnjim iskustvom.

Osim centralnog dela knjige koji je ispunjen recepturama, značajna karakteristika Vaše publikacije je i kolekcija tekstova preuzetih po odobrenju od drugih autora, uključujući mene. Tekstovi su prikladno iskombinovani tako da doprinose generalnoj ideji Vaše publikacije. U tom smislu niste samo autor nego i editor. Nadam se da će Vaša knjiga doprineti popularizaciji apiterapije kako u Srbiji, tako i šire.

S poštovanjem, Tomislav Terzin, Ph.D.

My oppinion is that your new book „Darovimedonosne pcele Apiterapijski pristup“ has a significant impact and a practical value for all those who practice or consider the application of apitherapy. The book represents a treasurable collection of recepies and advices how to use various bee products in the treatment of a broad spectrum of diseases, as well as its application in the prevention. The text is not only an apiterapeutical pharmacopeya, which by itself is a great contribution toward the wellbeingof the society, but is more than that, for it brings your personal life experience to the audience.

Another important feature of your publication is a selection of various topical texts taken with a permition from other authors, including me. The presented texts are well arranged and combined, and serve a purpose enchencing the general idea of your publication. In that prospect you are not just the author but also the editor. I hope that your book will greatly contribute toward the popularisation of apitherapy in Serbia and in the broader region.

Sincerely, Tomislav Terzin, Ph.D.

recenzije

recenzije

Izvod iz recenzija 

Kao svojevrsni odgovor, sve više se zagovara „vraćanje prirodi“. Naravno, podrazumeva se vraćanje prirodi koje nema samo fizičku, odnosno rekreativnu, komponentu nego ono koje podrazumeva drugačije sagledavanje prirode, a onda i njeno drugačije vrednovanje.

Knjiga koja je pred nama, „Darovi medonosne pčele – Apiterapijski pristup (Pristup isceljenju)“ mr Žarka Stepanovića, upravo nas na to i podstiče. Dakako, ova knjiga sadrži pravo bogatstvo znanja i iskustva o pčelama i njihovim proizvodima i otuda može da bude dragocena svakom zainteresovanom za principe, kao i za dobrobiti apiterapije. Danas je, međutim, potrebno naglasiti njenu širu poruku.

Ostalo je još da se upitamo: „Da li sve to što nam, preko pčela, mr Žarko Stepanović ukazuje da važi za prirodu, važi i za nas ljude?“

Odgovor je, naravno – važi. Problem je, međutim, u tome što smo mi ljudi još uvek previše nesavršeni.

prof. dr med. Vuk Stambolović